Hulpváárdig voorproefje

VOORPROEFJE

 

Hulpváárdig nummer 2 van 2019 ligt eind juni in je brievenbus. De redactie heeft natuurlijk al een beetje de zomer in de bol. Vandaar uitgebreid aandacht voor hitteletsels, sportletsels en ook patiëntenbegeleiding tijdens een vlucht.

 

Begeleiding tijdens de vlucht

Het verlenen van eerste hulp kan moeilijk zijn, maar hoe is dat voor een arts die zonder alle hulpmiddelen die beschikbaar zijn in het ziekenhuis hulp moet verlenen? Lees de herinneringen van een arts aan de tijd dat ze als medisch begeleider met patiënten mee naar huis vloog.

 

Tandzorg

 Hoe kun je als EHBO’er nu het beste een slachtoffer met tandletsel naar de tandarts sturen? Hierover wordt je aan de tand gevoeld! Met uitgebreide informatie van een tandarts.

 

Hoofdbrekens over hoofdletsels

Hoofdletsel, huisarts, 1-1-2 of afwachten en het aankijken? Help!?! Waar moet ik naar kijken om een keuze te maken uit de diverse mogelijkheden? Diagnoses stellen is tenslotte niet aan ons. Lees hier de achtergrondinformatie over verschillende soorten hoofdletsels en hoe je daarmee omgaat.

 

Oververhitting

Als je je hoofd koel wilt houden lees dan het artikel over warmteletsels, alvorens je naar Dubai, Turkije of Italië op vakantie vertrekt.

 

Speelváárdig

De toren van Pisa in de EHBO-lessen!

 

 

Hulpváárdig verschijnt vier keer per jaar in maart, juni, september, december.

 

Abonnement?

Klik hier om je aan te melden.