Hulpváárdig voorproefje

VOORPROEFJE

 

Hulpváárdig nummer 1 van 2020 ligt begin maart in je brievenbus en is eind februari beschikbaar in de app. We hebben een nieuwe puzzel bedacht en tevens een nieuwe prijs! Ben je winnaar, dan kun je een dominospel (t.w.v. € 27 ex. btw))naar keuze uitzoeken in de webshop van aadesign die de prijzen aan ons ter beschikking stelt.

 

Serie: pijn op de borst

Het hart klopt, de diagnose ook? Vraag je jezelf ook wel eens af of je in een split second de goede (vermoedelijke) diagnose stelt als het pijn op de borst betreft? In de komende nummers gaan we onderzoeken welke oorzaken het ook zouden kunnen hebben. In dit nummer aandacht voor het syndroom van Tietze en costochondritis.

 

 

Duidelijkheid en professionalisering in de BHV-branche

In de wereld van (veiligheids)opleidingen en bedrijfshulpverlening is het voor een buitenstaander erg onoverzichtelijk hoe een en ander is georganiseerd, ook m.b.t. verplichtingen vanuit de ARBO-wetgeving. Een zoektocht op het internet naar bedrijfshulpverlening doet je duizelen in het aantal aanbieders en mogelijkheden. Eenzelfde opleiding in twee dagen, een dag of een halve dag en zelfs alleen digitaal. Tijd voor duidelijkheid en professionalisering. Hoe pak jij dat aan?

 

 

Fight, flight, frozen

Bij acute, hevige angst en stress reageren we met een automatisch verdedigingsmechanisme fight, flight or freeze response. Vechten en in de verdediging schieten of letterlijk het gevecht aan gaan. Vluchten en maken dat je weg komt. Of 'bevriezen' waardoor je niet tot actie kunt komen. Herkenbaar? Waar komt deze reactie vandaan?

 

 

EHBO 2.0 in Eswatini

Stel je een situatie voor waarbij je voor al je cursisten een leuk EHBO-setje hebt samengesteld en een houdt een veiligheidspeld omhoog en vraagt: "Wat is dit?"

Dat overkwam Emmy en zo werd ze gedwongen om na te denken over de functie en het gebruik van een in ons land alledaags instrumentje.

 

En verder... de schildersziekte, de eikenprocessierups en alcohol en onderkoeling.

 

 

Hulpváárdig verschijnt vier keer per jaar in maart, juni, september, december.

Via de app lees je Hulpváárdig al als de papierenversie nog bij de drukker is.

 

Abonnement?

Klik hier om je aan te melden.