Hulpváárdig voorproefje

VOORPROEFJE

 

Hulpváárdig nummer 3 van 2019 ligt eind september in je brievenbus. Deze editie bevat zeer belangrijk nieuws, vooral ook voor N.O.D.E.-leden!

 

 

Baywatch in Nederland

Stoere jongens en mooie meiden in oranje badpakken! Wie kent ze niet: de koene redders van Bay Watch. Destijds keken we met een licht gevoel van jaloezie naar die televisieserie. Immers, wij kenden destijds geen lifeguards die de zeestromingen in de gaten hielden en het water in stormden als we in de problemen kwamen. Maar gelukkig is dat verleden tijd en zijn er tegenwoordig aan veel van onze stranden ook goed opgeleide en voorbereide mensen die in actie komen voor verdwaalde kinderen en mensen in nood.

 

Hulp regelen in België en Duitsland

Wat als je in het buitenland bent, er een ongeluk gebeurt, je dus dringend professionele hulp nodig hebt, maar je de antwoorden niet kunt vinden in je only the lonely boek? Welk nummer bel je dan?

 

LOTUS, wat zit er toch allemaal in die koffer?

Wat zijn de nieuwste en handigste producten die op de markt zijn voor LOTUSslachtoffers? Evelien van den Heuvel, uit onze auteurspoule, weet er alles van en geeft handige tips.

 

Aortadissectie

De term aneurysma, is voor de meeste EHBO’ers wel bekend. Maar wie heeft wel eens gehoord van een aortadissectie? Hillian Nederhoed, vaatchirurg, legt uit wat een aortadissectie is en waarom die soms voor de hulpverlener soms op een hartaanval kan lijken.

 

 

 

 

Hulpváárdig verschijnt vier keer per jaar in maart, juni, september, december.

 

Abonnement?

Klik hier om je aan te melden.